Programmatisk annonsering förenklat

Digital marknadsföring har blivit en djungel med olika kanaler, koncept och metoder. Som företagare har man ständigt många bollar i luften och kan därför känna att det är krångligt att hålla reda på allt. Om din webbyrå pratat om programmatisk annonsering behöver du inte känna dig nervös längre, här ska vi förklara begreppet så enkelt som möjligt.

Tillfälliga annonser

De flesta annonserna man köper är tillfälliga. Så är det även för programmatiska annonser. Köper du en redaktionell annons i en webbtidning kommer den oftast ligga kvar på webbsidan för all framtiden. I det här fallet ligger annonsen kvar i allt från några timmar till några veckor, beroende på vad du och din webbyrå beslutar.

Målgruppen rör på sig

Människor surfar på många olika webbsidor under en vecka. Även om en viss ålderskategori läser på Expressens hemsida ibland rör de sig vidare därifrån. Sekunder senare loggar de in på ett forum och läser om något för att sen titta på ett klipp på Youtube.

Följa John

Om din webbyrå föreslår programmatisk annonsering kan det bero på att de anser att dina kunder rör sig runt en hel del. Du kanske inte alltid hittar dem på Facebook och konkurrensen med webbyrå göteborg på Google ads kan vara skyhög i din bransch. Tanken med den här typen av annonsering är att följa med kunderna när de rör sig över nätet.

Flera annonser

Om din webbyrå förbereder mer än en annons behöver du inte bli orolig. Det finns en tanke bakom det. De kanske vill börja med att visa dina framtida kunder ett videoklipp som de lägger på minnet. I nästa steg kanske de vill visa en banner med ett kort budskap. Slutligen kan de vilja visa en redaktionell intervju med dig som driver företaget.

Köpresan

Din webbyrå eller reklambyrå vet om att dina kunder är på en ständig köpresa. Från omedvetna till direkt köpsugna. Av den anledningen ska du använda olika sorters annonser och reklam vid olika tillfälle, i olika kanaler, för att slutligen få hem affärerna.

En lång resa till kund

Att direkt gå ut till hela Sverige och föreslå att de ska handla av dig är både dyrt och ineffektivt. En skicklig webbyrå kan följa dina köpare på deras långa resa från ett besök på Aftonbladets webbsida till att de handlar hos dig. Är de riktigt med på banan kommer de ta hand om kunderna och vårda relationen även efter första köpet.