Behöver du flytthjälp?

En flyttfirma kan ha olika tjänster att leverera till olika priser.

Med flytt tänker man ofta att det handlar om själva bärandet upp och ner för trappor, in och ut ur bilen och det gamla respektive det nya boendet. En flyttfirma har dock oftast många fler tjänster än så att erbjuda dig.

De kan packa ditt gods, låna ut flyttkartonger, montera möbler och mycket annat.

Det kan vara svårt att veta vilka flyttfirmor stockholm som är bra och mindre bra, inte minst då de kommer och går under olika namn och konstellationer.

En bra idé är att söka recensioner på den eller de flyttfirmor du fått upp ögonen för. Det är sajter som Reco och Trustpilot bland andra som håller den informationen och som används för att lämna betyg av kunder på respektive firma efter avslutad affär.

Min bild efter att ha flyttat åtminstone fem gånger de senaste elva åren är att det är prisvärt att hyra in en flyttfirma, i stället för att kånka själv.

Om man vill ha hjälp även med packningen eller ej kan variera lite från person till person. Men det man kan säga är att ifall flyttfirman packar så tar de också ansvar för att det som är packat också anländer i oskadat skick, vilket kan vara en fördel om man har ömtåliga saker.

Många flyttfirmor samarbetar också med en städfirma, eller har egen städpersonal som kan sköta flyttstädningen åt er, vilket också är skönt.

Det är skönt inte minst då eventuella klagomål från den som flyttar in i din gamla lya kommer att hanteras av det företaget.

Det du som kund behöver kolla vad gäller urvalet av flyttfirmor är att den du väljer ska ha F-skattsedel och försäkring.

Även om priset är lågt så kan en icke existerande försäkring ställa till det rejält för dig om det saknas, så tänk på det. Kolla också vad försäkringen täcker.

För flytt- och städtjänster gäller att du får RUT-avdrag hos din flyttfirma huddinge. Det avdraget görs i samband med faktureringen från firman till dig så du behöver inte tänka på det som kund, utom att se till att det ges. Detta är under förutsättning att du inte redan utnyttjat RUT till maxgränsen innevarande år. År 2021 är taket för RUT att det får nyttjas till 75 000 kr. Ditt nyttjande av RUT kommer framgå på din deklaration men är du osäker kan Skattemyndigheten hjälpa dig att kolla det under löpande år.

Skulle flyttfirman ge dig rutavdrag trots att du redan nyttjat det upp till taket, så kommer Skattemyndigheten korrigera det avdraget i samband med deklarationen.