Flyttfirmor som hjälper dig flytta utomlands 

Någon gång i livet kanske det händer att du måste flytta utomlands, du kan ha fått nytt jobb eller träffat någon på andra sidan jorden som du vill flytta till. Då är det inte lika enkel att anlita en flyttfirma som när du flyttar inom Sverige. Det kan även vara svårt att få med alla möbler och saker, om det inte går att köra dessa med en flyttbil. Ibland måste containrar hyras för möbler, med mera, kanske annat måste fraktas med båt eller flyg. Om det är en tillfällig flytt, endast under några år, kan du hyra ett magasin i Sverige. Dessa är alltid täta, och det företag som ansvarar för dem, ser till att magasinen är i säkerhet och att de har rätt temperatur för att möbler och annat inte ska bli förstörda av bland annat fukt och mögel. 

 

Vad du bör tänka på vid en flytt utomlands 

Det finns en hel del saker som gäller dig själv, och som du måste ta tag i innan du bokar en flyttfirma eller flyttfirmor i Stockholm. Det land du ska flytta till kan kräva visum, och det får du genom att kontakta landets ambassad i Sverige. Det är vanligt att det råder lång handlingstid, därför bör du göra det så fort du skrivit på ett arbetskontrakt. Uppehållstillstånd är också vanligt att du behöver för kunna jobba i landet, och när det gäller uppehållstillstånd, är det till svenska ambassaden i det land du ska flytta till, som sköter det. 

 

Hitta rätt flyttfirma 

Det finns vissa firmor som hjälper dig med allt det praktiska kring din flytt. Firmor som samarbetar med olika flyttfirmor som är specialiserade på flyttningar utomlands. Du får då hjälp av en passande firma som hjälper dig med de dokument och försäkringar du behöver för flyttfirma stockholm pris. De hjälper även till med packning av ditt bohag och kör det till den båt eller det flygplan som eventuellt måste frakta bohaget vidare till ditt nya land. När det gäller ditt bohag, har flyttfirmans personal de kunskaper som behövs för att packa ner dina ägodelar på bästa sätt, och kartongerna som används vid utlandsflytt är gjorda av ett starkare material än de som används för flytt inom landet. 

 

Vad kan en flytt utomlands kosta? 

Givetvis blir kostnaden för en flytt till ett annat land betydligt dyrare än vid en flytt inom Sverige. Ofta behövs en annan form än lastbil för att transportera ditt bohag, det billigaste alternativet brukar vara med båt, men det är ett av de transporter som tar längst tid. Det kan ta ända upp till två månader innan bohaget är på plats, efter det måste sakerna kollas igenom av tullen, och sedan ska det transporteras till din nya bostad. Det är därför viktigt att du begär offerter från flera olika flyttfirmor. Väg sedan fördelar mot nackdelar och tänk på att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. En annan sak av stor betydelse är att du bör kolla upp så flyttfirman har försäkring, i fall något skulle gå sönder i frakten, genom flyttfirma-arbetspartner.se.